Bringóhintó története

Az egy dolog, hogy a gyalogost találták fel előbb, és csak később a kereket, de evolúciós szempontból mégiscsak a kerék a fejlettebb, a természet pedig, azóta is csak töri a fejét, hogyan utánozza le ezt a remek találmányt. Önnek nem kell bevárnia azt a pár évezredet, míg megoldódik ez a biomérnöki probléma, elég, ha kimegy romantikázni a mindig csodás Margitszigetre, bepattan a Bringóhintóba, s lőn kerékség. De hogyan kezdődött mindez?

1984-ben találkozott a két tulajdonos család, Lefkovics Péter, Lefkovics Péterné és Szabó László Bulgáriában, ahol az ötlet született: a két kerékpár összeépítéséből álló járgányt otthon, Budapesten is üzemeltetni.

De hol? A várban? A Margitszigeten? A Városligetben? A Népligetben? Végül a Margitszigetre esett a választás, egy kempingasztalról indult a kölcsönzés négy db bringóhintóval 1985. május 17-én. A cégforma Gmk (Gazdasági munkaközösség) volt, ami megfelelt az akkori, rendszerváltás előtti időknek.

Az először másodállásban végzett munkát később váltotta fel a főállású vállalkozás, 1987-ben az első főállású alkalmazott segítette a vállalkozást. A nyereséget folyamatosan visszaforgatták a tulajdonosok, fejlesztve a bringópark számát és minőségét.

A következő mérföldkő a Bringóvár felépítése volt, de ez már másik történet.