Bringóvár

Mit csinál egy sikeres vállalkozó, ha közel 5 éve igazgatja kis cégét, és úgy tűnik, végre van egy kis jövedelme? Egzotikus szigetre utazik? Építtet egy medencét? Felújítja a konyhát? Talán... De nem a Bringóhintónál! Mivel a tulajdonosoknak nem csak szíve csücske, de gyakorlatilag második otthona is a Margitsziget, így itt szerettek volna egy olyan bázist, ami méltó székhelye a Bringóhintónak.

Az elsődleges szempont persze most is az volt, hogy olyan épületet állítsanak fel, ami illeszkedik a Margitsziget hagyományaihoz és látképéhez, ezért a tervezést Péterfi Borbála Ybl-díjas tervezőre és csapatára bízták.

Így született meg a Bringóvár, ami nem csak egy büfét és egy információs egységet foglal magába, de ide térnek vissza a járművek is, amelyeknek mára, a kezdeti négy, egyszerű bringóhintó után, valóban kell a hely: ma már van családi tandem bringó, 8 személyes bringó, óvodásoknak való kis bringó, azaz „Picikli”, még kisebb bringó, alias Pöttömke, elektromos bringó, elektromos „Picikli”, normál kerékpár és számtalan egyéb jármű, mint például bukkantyú, gokart, elektromos roller, elekrtomos gyermek autó várja itt, hogy az izgatott látoható a pedálra taposson.

Ami pedig a Bringócsaládot illeti, időközben ők is gyarapodtak: ma már 10 főállású munkatárs sürgölődik a bringók körül, több szezonálisan dolgozó munkatárs méri a fagylaltot a kicsiknek, meg a kicsit nagyobbaknak, és időről időre rengeteg diák is beugrik minden idők valószínűleg egyik legmenőbb iskola melletti munkahelyére.